Show simple item record

dc.contributor.authorالعقيلي, إجلال راتب
dc.date.accessioned2018-07-29T13:32:49Z
dc.date.available2018-07-29T13:32:49Z
dc.date.issued2017-03-04
dc.identifier.urihttp://repository.inp.edu.eg/xmlui/handle/123456789/3086
dc.description.abstractيقصد بسلامة الغذاء الظروف والممارسات التى تؤثر على نوعية الغذاءلمنع تلوثه وحدوث الأمراض المنقولة عن الغذاء. وهذا أمر مختلف عن كيفية توفيرالغذاء للمواطنين وهذا ما يشار اليه بالأمن الغذائى حيث ينصرف الأخير إلى مدى توافر الغذاء واتاحته لكل فرد من أفراد المجتمع، ان تعاظم مشكلات الأمراض المنقولة عن الغذء والتلوث الغذائى قد جعل ضمان السلامة الغذائية لأى سلطة مختصة بمراقبة الأغذية وخاصة فى ضوء متطلبات منظمة التجارة العالمية حول التدابير الخاصة بصحة النبات.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherمعهد التخطيط القوميen_US
dc.relation.ispartofseriesآراء في قضايا التخطيط والتنمية;16
dc.subjectسلامة الغذاءen_US
dc.subjectالتلوث الغذائيen_US
dc.subjectإستراتيجيات إدارة الكوارثen_US
dc.subjectالرشوةen_US
dc.subjectالإمكانيات الماديةen_US
dc.titleإنشاء الهيئة العامة لسلامة الغذاءen_US
dc.typeArticleen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Who we are

Institute of National Planning (INP) was established by Law No. 231 of 1960 as a think-tank public institution with an independent legal personality to enhance the theory and practice of planning in Egypt through: research, training and educational activities. Also, INP aims at providing technical support to Ministry of Planning, as well as to all national ministers and institutions, through spreading a culture of planning in Egyptian society.

Contact Us

  • Salah Salem intersection with Al arashan Nasr City
  • 0222621151 - 0222634747
  • inplanning@idsc.net.eg
  • 0222629225 - 0222627840

    Copyright © 2018 All Rights Reserved - Powered by Egyptian Prime Vision